Podoposturale therapie naar dr. R. Bourdiol, neuroloog te Parijs.

Het met handgrepen of hulpstukken (ortheses) behandelen van pijnklachten is een behandelvorm, die gericht  is op verbetering van pijnklachten aan voeten, knieën, heupen, rug, nek en schouders.

Houding

Platte of holle voeten kunnen een typische houding tot stand brengen en verschillende pijnsymptomen veroorzaken. Mensen met platvoeten hebben last van rugklachten tijdens het staan, lopen en in de stofzuighouding. Mensen met holvoeten hebben rugklachten bij te lang staan, slenteren, overeind  komen, lang zitten en in bed liggen. Typisch zijn de ochtendpijnen die door beweging wegtrekken en het na even zitten kreupel opstaan.

Behandelmethodiek

Om goed te weten waar en waardoor u last heeft en welke factoren daar invloed op hebben, beginnen met de anamnese. Er vindt een video-analyse van uw looppatroon, door spieren banden en gewrichten  in stand en liggende houding, gaan wij proberen te onderkennen waar, wanneer en welke pijn u precies voelt. Daarna gaat u op onze podobaroscoop staan en worden er stukjes kurk van 1 of 2 mm. dikte onder de voor-of achtervoet geschoven, teneinde de juiste lichaamshouding te vinden waarbij u van de pijn ontlast wordt. Nadat een afdruk van uw voeten gemaakt is kunnen therapiezolen vervaardigd worden. 

  Loop/houdings videoanalyse met Dartfish.

Plat en holvoettypologie.

 

Top

Arthro-Kinematika & I.P.C. 010-2122730 / 0180-514291